Az ittas vezetés ügyvédi segítséggel: az első lépésektől

ittas vezetés ügyvéd5_1

Hogyan oldhatjuk meg hatékonyan ittas vezetést ügyvédi szolgáltatással

Amikor az ember ittas vezetés ügyvédi segítségét veszi igénybe, akkor sokkal jobb feltételek mellett indul neki az ügynek, mint a profi segítség hiányában. Már az első pillanattól kezdve fontos tényező lehet, hogy az ember tudja-e, hogyan viselkedjen, milyen számot hívjon, így akár akkor is érdemes lehet tovább olvasni, hogyha egyébként nem gondolnánk magunkról, hogy erre a lehetőségre valaha szükségünk lesz.

Az első lépések: az ittas vezetés ügyvédi segítségkérése

Mielőtt még akár igénybe is vennénk az ittas vezetés ügyvédi szolgáltatásait, tudnunk kell, hogyan viselkedjünk. Lehet, hogy egy ártatlan közúti ellenőrzés során fut bele az ember a helyzetbe, vagy egy koccanás kapcsán kerül a rendőrséghez, azonban néhány fontos dolog megegyezik ezekben az esetekben. Az első, hogy higgadtnak kell maradnunk, nem szabad tiszteletlennek vagy flegmának mutatkozni a hatóságok előtt. Hogyha koccanás történt, fontos az is, hogy szintén higgadtan és kimérten kezeljük a helyzetet, ne vádaskodjunk, ne emeljük fel a hangunkat a hatóságok kiérkezése előtt sem. Ilyenkor az ijedelem miatt hajlamos az ember a meggondolatlan döntésekre, a másikat hibáztatja a helyzet átgondolása helyett, azonban nem ez a helyes döntés. Elsősorban arról győződjünk meg, hogy mindenki testi épsége rendben legyen. Mérjük fel a kárt, nézzük meg, hogy nem vagyunk-e veszélyben az úton vagy a kocsik törése tekintetében. Hívjuk a megfelelő hatóságokat és maradjunk nyugodtak, amíg kiérkeznek. Mindkét fél számára megterhelő mentálisan a történés, az ijedtség után pedig az anyagi károk miatt eshet kétségbe az ember, ami semmiképpen sem előnyös természetesen.

ittas vezetés ügyvéd5_3

A második fontos dolog, hogy az ember semmit ne mondjon. Hogyha a szonda alkoholfogyasztást mutatott ki, akkor se kezdjünk el védekezni, hogy csak egy pohárka volt, vagy hasonló egyszerű kifogásokat mellőzzük inkább, úgysem számít a számok mellett. Akármit is mond az ember, az felhasználható ellene, és a későbbiekben hátráltathatja az ügyet, hogyha ebben a néhány percben valamilyen meggondolatlanságot mondunk. Várjunk, amíg a kapitányságon fel tudjuk hívni az ügyvédet, aki majd eligazít bennünket, hogy pontosan mit is mondhatunk. Ez tehát a következő pont, értesíteni kell az ügyvédet, vagy felkeresni egyet, hogyha eddig nem volt hozzá szerencsénk.

Így oldódik meg az ittas vezetés ügyvéd segítségével

Persze minden egyes helyzet egyedi, azonban érdemes azt tudni, hogy az ittas vezetés ügyvédi segítség igénybe vételével sokkal egyszerűbben és gyorsabban megoldható, mint azt hinnénk. Fontos, hogy erre szakosodott ügyvédet keressünk fel, melyhez az alábbi oldalt tudom ajánlani: https://ittasvezetesugyved.hu. Segíthet a vizsgálat folyamán, a kihallgatás alatt és persze ha komolyabb az ügy, végképp elengedhetetlen a bíróságon egy jó ügyvéd segítsége. De ne is menjünk ennyire bele a dologba, hiszen egy egyszerű szondázás vagy koccanás esetén is hatalmas különbségekről beszélhetünk a büntetés során.

Itt is van rögtön a vezetéstől való eltiltás, ami sokak számára az igazi rémálom. Gondolom nem egy ember, aki most olvas, azok közé tartozik, akik nap mint nap használják a járművet. Ezzel járunk dolgozni, ezzel vásárolunk be, intézzük az ügyeket. Sokan természetesen autóvezetéssel is foglalkoznak, futárok vagy egyszerűen csak sok utazást igényel a munkájuk. Számukra igazán nagy létfontossága van annak, hogy meglegyen az érvényes vezetői engedély. Az ittas vezetés ügyvédi segítsége ezért is olyan fontos. Persze mindenki számára felelőtlenség, hogyha alkohol befolyásoltsága alatt vezet, azonban különösen az így dolgozók számára ez nem csak nagyobb felelősség, de akár nagyobb is lehet a büntetés érte, hiszen munkaidőben is történt az alkohol fogyasztása, és sajnos ritkán engedik újra vezetni az ittasan dolgozókat. Néha egyetlen kortyról is szó lehet akár, azonban a büntetés akkor is elrettentő, nem is véletlenül. Akárhogy is, a vezetéstől való eltiltás legkisebb időtartama egy hónap, ami egy munkás számára éppen annyi idő, hogy elveszítse az állását. Ez akkor is igaz, hogyha az ember nem fuvarozással dolgozik, egyszerűen csak nem tud máshogy bejutni a munkahelyére.

ittas vezetés ügyvéd5_2

A másik véglet pedig a rosszabb eset, akár 10 évre is elvehetik az ember jogosítványát komolyabb ügyeknél. Ezért is olyan fontos az ittas vezetés ügyvédi szolgáltatása, amely biztosítja számunkra azt, hogy minél jobb feltételeket kapjunk a vétség ellenére.

Ha az ittas vezetés ügyvéddel is nehéz…

Akkor is érdemes persze ezt a lehetőséget igénybe venni, hiszen a nagyobb kihágás esetén is igen eltérő eredmények születhetnek a bíróságon. Az ittas vezetés ügyvédi segítséggel is nehezen megoldható lehet, de persze a cél mindig a büntetés minimalizálása, és nem „megúszása”. Fontos az, hogy az ember persze ne legyen visszaeső alkoholista vagy egész listája az így okozott balesetekről, a zéró tolerancia megszegése ne legyen többszörös. Fontos megértenünk, hogy amikor ilyen felelőtlenségre adjuk a fejünket, nem csak a saját, de mások testi épségét is veszélyeztetjük, ezért a szigorú büntetés igenis megérdemelt lehet. Ettől függetlenül az ittas vezetés ügyvédi segítséggel kedvezőbb kimenetelű lehet, mintha egyedül vagy egy nem erre szakosodott ügyvéddel oldanánk meg. Hogyha tehát vezetési ügyről van szó, az első mindig az ügyvéd legyen, akit hívunk, és csak utána beszéljünk vagy cselekedjünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük