Ajánlanám-e a foresto nyakörvet? Mindenképpen

Foresto-nyakoorv_pic3

A foresto nyakörvben nem kellett csalódnom az évek során

A foresto nyakörvet meglepően sokan használják, de nem meglepő az ok, hogy miért. Az évek során számos nyakörvet kipróbáltam már én is, azonban csak egy vált be igazán annyira, hogy újra meg újra visszatérjek hozzá, és ez pedig a foresto nyakörv volt. Most arról szeretnék egy kicsit mesélni, hogy pontosan miért is szeretem ezt a márkát, hogy milyen tapasztalataim vannak, amiben lehet hinni, mert már zsinórban három éve ezt választom több kutyámnak is. Úgyhogy, vágjunk is bele. 

Foresto-nyakoorv_pic1

De mire jó a foresto nyakörv? Mit ígér a gyártó?

 A gyártó oldalán számos információval lehetünk gazdagabbak a foresto nyakörv esetében, részletesen megismerkedhetünk a hatóanyagokkal, a kialakítással, még a felhelyezésről is részletes leírást lehet találni, úgyhogy én az ilyen jellegű részletekbe nem is mennék bele, hiszen akit érdekel komolyabban is a nyakörv, az úgyis meg tudja nézni saját szemmel is a honlapon az információkat. Úgyhogy, én most a legfontosabb szempontokról hoztam összefoglalót, hiszen ezekre is szeretnék majd reagálni a tapasztalataim alapján. 

Ezek közé tartozik a foresto nyakörv vízállósága, ami egyébként annyira nem ritka teljesítmény, gyakorlatilag minden szilikon nyakörv annak számít, azonban nyilván itt azért kérdéses lehet azért, hogy a hatóanyagokat nem mossa-e ki egy alapos eső vagy ha a kutyának úszni támad kedve, de a hatóanyagok működésére és megmaradására sincs hatással a nedvesség. Ez nagy előnyt jelent fürdetéskor, és akkor sem kell aggódnia az embernek, hogyha nagyobb tócsák vannak az udvarban, vagy esetleg sárfürdőhöz van kedve a kedvenceinknek. 

Második szempont a hosszú hatóidő. Ez számomra az egyik legfontosabb, amikor egy terméket vásárolok. Főleg amiatt fontos, hogy az ember nem feltétlenül tudja megmondani előre, hogy igaz-e az állítás, vagy éppen a gyártó kicsit lódít az időt illetően, és inkább egy „akár” egy éven keresztül is használható termékről van szó, nem pedig egy tényleges időről. Na de a lényeg, hogy ebben az esetben nyolc hónapot ígér a gyártó, ami lekörözi az összes többi terméket a piacon. Így nyilván érdemes ár-érték arányban is gondolkozni, hogyha ebből csak egyet kell megvenni egy évben, míg a többiből akár kettő-négy darabot is lehet majd venni a szezonban. Jobb esetben ez utóbbi többre jön ki. Persze ahhoz, hogy egy drágább darabot válasszunk, hinni is kell a Foresto nyakörv tartósságában és hatásosságában, ezért is készült ez a bejegyzés részemről, hogy egy kicsit meg tudjam könnyíteni a döntés. 

A következő szempont persze az, hogy egyben kullancs és bolhairtó is, amiről szó van, emellett pedig szagtalan, szintén nagy előny, mert az állat nem akar tőle megszabadulni. 

De ezt a részt nem is húznám tovább hosszas magyarázkodásokkal, nézzük meg a tapasztalataimat. 

Szagtalan és vízálló a foresto nyakörv?

Mindenképpen. A szagtalanság nálam nagyon fontos volt, mert a kutyáim nagyon nem kedvelik a szagokat, gyakorlatilag még nem volt olyan nyakörv a foresto nyakörv előtt, amit ne szedtek volna le magukról, viszont ezzel nincsen gond. Én sem éreztem akkor sem szagot, amikor először rájuk tettem, és az elmúlt három évben nem változott a termékek minősége, így ebből a szempontból mindenképpen ajánlani tudom a terméket. 

A vízállóság ugyanúgy hihető, maga az anyag eleve vízálló, de én többszöri fürdetés után sem vettem észre semmilyen változást a bolhák és kullancsok terén, úgyhogy ezzel is maximálisan meg vagyok elégedve, hihetőnek találtam leírást. 

Foresto-nyakoorv_pic2

Hatékonyság és hatóidő a foresto nyakörv esetében

El is érkeztünk a legfontosabb szempontokhoz. A hatékonyságra nem lehet az embernek panasza. Gyakorlatilag három éve nem láttam már bolhát a kutyáim közelében, úgyhogy ebből a szempontból minden igényemet kielégített. Kullancsot találtam egyszer három év alatt egyikük szőrén, azonban az sem csípés volt. Nem tudtam, hogyan működik pontosan a nyakörv, de akkor utána néztem, és egy-két rovar a szőrön nem jelenti azt, hogy hatástalan lenne a termék, és persze utána sem fordult elő többet ilyen, úgyhogy én ebből a szempontból egyébként szintén nem tudok negatívumot felhozni. A hatékonyság nem is kérdés, hiszen a nyakörv nélkül van tapasztalatom abban, hogy hány kullancs csípi meg az állatokat, a bolhák pedig milliószám élnének a bundájukban. 

A hatóidő szintén megfelelőnek bizonyult, tavasszal kerül az állatokra, és utána ősz végén leszedjük. Ez pontosan azt jelenti, hogy eddig három darabra volt szükség a három év alatt egy kutyánál. Ez igazi rekord, gyakorlatilag a kutyatartás egyik legolcsóbb terméke ez. 

Ajánlanám-e a foresto nyakörvet?

Mindenképpen! A foresto nyakörv beváltotta a hozzá fűzött reményeket, nem szükséges szerintem tovább magyaráznom, hogy miért is olyan jó. Remélem csupán, hogy sokakhoz el fog jutni a véleményem, mert én is egy netes fórum tapasztalatai alapján választottam először ezt a terméket, és mindig hálás leszek azoknak az embereknek, akik az interneten osztották meg velem a véleményüket. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük